Jordi Llobet
CRUIXENT DE XAI AMB TRINXAT DE COL I PATATA
Data: 19 Oct 2023
Publiquem avui una recepta de tardor que requereix de procediments culinaris que es remunten a abans de l’edad mitjana, la cocció a baixa temperatura i el confit. Necessitaràs:
4 fulles de pasta brick
1 espatlla de xai cuita a baixa temperatura, dessosada i picada
1 ceba confitada
50 gr de ceps comfitats
1 all
Farigola seca
Col i patata
Per preparar l’Espatlla XXXXXXXXX
Mentre el xai es cuina prepararem els confits. Netejarem, tallarem i sellarem els ceps a foc fort. Això farà que conservin el sabor i les propietats. Seguidament els courem submergits en oli a temperatura mitja i constant juntament amb la ceba i l’all, tallats molt prims.
Quan tinguem totes les preparacions a punt ja podem fer la barreja de tots els ingredients i amb el resultat fer uns farcellets amb la pasta brick. Quan els tinguem fets els courem al forn a 180Cº durant uns 10 minuts.
Pel trinxat courem patata i col que barrejarem amb un allet previament saltejat amb oli.
Finalment presentarem el cruixent ruixat amb el suc de cocció reduit i una bona base de trinxat.
Aprofitem per explicar-vos que la tècnica de confitar va sorgir com a mètode per allargar la vida del menjar. El que els antics no savien era que quan el greix es fon amb els sucs que va deixant l’aliment en escalfar-se el resultat és espectacular.
Us animem a imitar els nostres anteriors i esperem haver-vos inspirat amb…Producte d’aquí.
Receptes recents
Plat senzill i ple de sabor amb una única preparació, la reducció del licor Cardona, que aconseguir...
Seguir llegintL’albergínia fumada és un gust molt comú en països de l’orient mitjà. Us co...
Seguir llegintUs proposem una manera sofisticada de presentar el pollastre. Aparentment unes boletes de pollastre no semblen gua...
Seguir llegintPels amants de les combinacions i els plats freds us proposem avui una amanida amb fruita i formatge plena de color. Nec...
Seguir llegintUs presentem una recepta fresca que combina verdura i carn. Necessitaràs un pollastre tallat a quarts. Tria un p...
Seguir llegintEl nostre tradicional "Mel i mató" és d'origen medieval. Et proposem donar-li una volta i transformar-lo e...
Seguir llegint