Jordi Llobet

CRUIXENT DE XAI AMB TRINXAT DE COL I PATATA

Data: 19 Oct 2023

Publiquem avui una recepta de tardor que requereix de procediments culinaris que es remunten a abans de l’edad mitjana, la cocció a baixa temperatura i el confit. Necessitaràs:

 

4 fulles de pasta brick

1 espatlla de xai cuita a baixa temperatura, dessosada i picada

1 ceba confitada 

50 gr de ceps comfitats 

1 all

Farigola seca

Col i patata

 

Per preparar l’Espatlla XXXXXXXXX

 

Mentre el xai es cuina prepararem els confits. Netejarem, tallarem i sellarem els ceps a foc fort.  Això farà que conservin el sabor i les propietats. Seguidament els courem submergits en oli a temperatura mitja i constant juntament amb la ceba i l’all, tallats molt prims.

 

Quan tinguem totes les preparacions a punt ja podem fer la barreja de tots els ingredients  i amb el resultat fer uns farcellets amb la pasta brick. Quan els tinguem fets els courem al forn a 180Cº durant uns 10 minuts.

 

Pel trinxat courem patata i col que barrejarem amb un allet previament saltejat amb oli.

 

Finalment presentarem el cruixent ruixat amb el suc de cocció reduit i una bona base de trinxat.

 

Aprofitem per explicar-vos que la tècnica de confitar va sorgir com a mètode per allargar la vida del menjar. El que els antics no savien era que quan el greix es fon amb els sucs que va deixant l’aliment en escalfar-se el resultat és espectacular.

 

Us animem a imitar els nostres anteriors i esperem haver-vos inspirat amb…Producte d’aquí.

 

Receptes recents

Plat senzill i ple de sabor amb una única preparació, la reducció del licor Cardona, que aconseguir...

Seguir llegint

L’albergínia fumada és un gust molt comú en països de l’orient mitjà. Us co...

Seguir llegint

Us proposem  una manera sofisticada de presentar el pollastre. Aparentment unes boletes de pollastre no semblen gua...

Seguir llegint

Pels amants de les combinacions i els plats freds us proposem avui una amanida amb fruita i formatge plena de color. Nec...

Seguir llegint

Us presentem una recepta fresca que combina verdura i carn. Necessitaràs un pollastre tallat a quarts. Tria un p...

Seguir llegint

El nostre tradicional "Mel i mató" és d'origen medieval. Et proposem donar-li una volta i transformar-lo e...

Seguir llegint
Icono hacia arriba