El territori està situat al bell mig de Catalunya, s’estén de la Depressió Central fins al s Pirineus, que li confereix una diversitat no només de paisatges, també de patrimoni cultural, natural i humà.
Els nostres productes prenen forma en un escenari que influeix directament en la seva autenticitat i qualitat. Les estacions, amb els seus estius calorosos i hiverns freds, juntament amb la concentració de pluges a la tardor i primavera, configuren un mosaic de paisatges que enriqueix el nostre repertori gastronòmic.
Des de les alçades prepirinenques de Cambrils, Odèn i la Vall de Lord, on prosperen els trumfos i les pomes de muntanya, fins als boscos i prats on pasturen els ramats d'ovelles i vaques, i culminant a la Vall del Cardener, el paisatge evoluciona des de zones humides i verdoses fins a terres rocoses i poc profundes, on es troben les oliveres Corbella i els ceps amb una concentració excepcional de sucres i àcids. No podem oblidar els elaborats de porc, producte dels animals criats al territori pels ramaders locals, molts d'ells pertanyents a races en perill d'extinció.
Aquesta varietat de paisatges ens brinda autèntics tresors gastronòmics que, converteixen la cuina més senzilla en una expressió autèntica de caràcter i personalitat.
Us animem a que feu una volta pel Mercat d’aquí i descobriu la gran varietat de productes que ofereix el nostre territori.