Jordi Llobet

BOMBÓ CRUIXENT DE POLLASTRE, FOIE I REDUCCIÓ DE LICOR CARDONA

Data: 23 Oct 2023

Us proposem  una manera sofisticada de presentar el pollastre. Aparentment unes boletes de pollastre no semblen guardar gaire misteri, però sevir-les  amb foie i amb una reducció de licor les converteix en un plat més sorprenent.

Si vols cuinar amb producte d’aquí et proposem els pollastres Bec d’Or o els pollastres la Cajola. Per condimentar el plat pots utilitzar la sal i licor Cardona.

Necessitaràs:

1 Pit de pollastre 

100gr de Foie Micuit

50gr de ceba confitada

Sal, pebre i blat de moro picat

Començarem escalfant el forn a 200 graus per cuinar el pit de pollastre. Salpebrem el pollastre i el posem a una safata del forn a sobre de paper vegetal. Afegim un raig de vi i un raig d’aigua i quan el forn estigui calent hi fiquem el pollastre. Deixa’l coure vint minuts i gira’l deixant-lo coure vint minuts més. Veuràs que els líquids s’aniran reduint. 

Mentre es cou el pollastre pots aprofitar per confitar la ceba. Talla-la petita i amb abundant oli la deixas coure a baixa temperatura. Veuràs que va quedant transparent i amb el temps s’anirà enfosquint. Reserva 50 grams per les boletes de pollastre.

Amb el pollastre cuit i la ceba confitada hi barrejes el foie i ho piques tot junt.  Fes boletes amb aquesta massa i després passa-les pel blat de moro picat.

Finalment només caldrà que redueixis al foc mig un gotet de licor Cardona. Aquesta reducció espessa la pots utilitzar per decorar amb uns filets la superfície de les boletes, o bé, per decorar el fons del plat tal com mostra la foto. Emplata les boletes amb un “toque” de sal per sobre i serveix.

Esperem haver-vos inspirat amb…Producte d’Aquí!

 

Receptes recents

Plat senzill i ple de sabor amb una única preparació, la reducció del licor Cardona, que aconseguir...

Seguir llegint

L’albergínia fumada és un gust molt comú en països de l’orient mitjà. Us co...

Seguir llegint

Publiquem avui una recepta de tardor que requereix de procediments culinaris que es remunten a abans de l’edad mit...

Seguir llegint

Pels amants de les combinacions i els plats freds us proposem avui una amanida amb fruita i formatge plena de color. Nec...

Seguir llegint

Us presentem una recepta fresca que combina verdura i carn. Necessitaràs un pollastre tallat a quarts. Tria un p...

Seguir llegint

El nostre tradicional "Mel i mató" és d'origen medieval. Et proposem donar-li una volta i transformar-lo e...

Seguir llegint
Icono hacia arriba